Garageconcept van Autodistribution

 • Profiteer van een groot netwerk
 • Krijg exclusieve toegang tot trainingen en support

Automaterialen Tiel en Autodistribution

Automaterialen Tiel is aangesloten bij Autodistribution en dat biedt jou als garagist meerdere voordelen. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om ook aan te sluiten en AD Garage te worden. Met kennis opgedaan in 13 landen met 5.000 garages weten wij perfect hoe wij jou het beste kunnen ondersteunen.

Als AD Garage:

 • ben je onderdeel van een netwerk trotse en vakkundige garagisten
 • krijg je service waar jouw klanten echt iets aan hebben
 • heb je toegang tot trainingen, support en data die je op weg helpen in je dagelijkse werk

Met Automaterialen Tiel en Autodistribution sta jij sterker!

Openingstijden

Ma t/m Vrij 08.00 - 17.30
Zaterdag 08.30 - 12.30
Zondag Gesloten

Contact

0344 722 922
order@automaterialentiel.nl
Faradaystraat 10
4004 JZ Tiel

Kroon oil
productadvies

Vul jouw kenteken in voor olie advies.

TechLine: technische helpdesk

Met TechLine heb je onbeperkte toegang tot advies en hulp van doorgewinterde specialisten. Op zowel klassieke technische gevallen als complexere diagnostische vraagstukken verstrekken we je technische informatie van zowel de autofabrikanten als uit onze eigen database. Grote kans dat je niet de eerste bent met die vraag bij ons.

Elekronische schema’s? Technische bulletins? Montage- en demontagehandleidingen? Interpretatie storingscodes?
Geen vraag is te gek! Alles wat jij nodig heeft op één plek.

 • Een team van technische experts met jaren ervaring staat je te woord
 • Hulp en advies bij alle merken, ongeacht de leeftijd van het voertuig
 • Meer dan 150.000 opgeloste problemen per jaar

TechTraining: praktijkgerichte vaktrainingen

Met TechTraining brengen we de huidige en nieuwe technologieën dichterbij, met moderne tools en deskundige trainers. Versterk jouw kennis en kunde op een leuke manier en groei mee met de technische ontwikkelingen zodat je jouw klant goed op weg kunt helpen en de efficiency van je werkplaats kunt blijven verbeteren.

 • Praktijkgerichte vaktrainingen in het trainingscentrum van Automaterialen Tiel te Kesteren
 • Na een theoretische inleiding (30% van de tijd) begeleiden de deskundige trainers de cursisten bij een reeks praktische oefeningen (70% van de tijd)
 • Simulaties van echte storingen op volledig uitgeruste voertuigen
 • Diverse types lesvoertuigen om een optimale dekking van de technologieën af te dekken

TechData: snel de juiste informatie vinden

Met TechData powered by HaynesPro bieden wij je één omgeving met op OEM gebaseerde technische gegevens van maar liefst 53 merken. Met 98% dekking van het Europese wagenpark is TechData de meest uitgebreide bron van bruikbare reparatie- diagnose- en onderhoudsgegevens (RDMI) in Europa. Met deze data ben je in staat om aan steeds meer complex wordende nieuwe voertuigen te werken en bieden wij slimme oplossingen die je helpen tijd te besparen, meer inkomsten te genereren en de klanttevredenheid te verhogen.

 • Gedetailleerde technische tekeningen
 • Elektrische schema’s
 • Reparatiehandleidingen
 • Reparatietijden
 • Terugroepacties
 • Geverifieerde oplossingen en tips (SmartCase)
 • Technische servicebulletins (SmartFix)

TechTools: maak gebruik van specialistische tools

Om niet-alledaagse klussen op een professionele manier aan te pakken is er een pakket samengesteld van aanbevolen tools afkomstig van diverse aanbieders. Je kunt deze tools lenen voor het monteren van het gekochte onderdeel. Dat is een fraaie service voor jou, geen kosten voor de aanschaf van kostbaar gereedschap en toch efficiënt te werk gaan. Er zijn onder andere TechTools beschikbaar voor distributieriemen, DSG en SAC koppelingen, tweedelige vliegwielen, brandstofinjectoren en HBU lagers.

TechPro: gegarandeerde garantie

Met TechPro gaan we nog een stap verder. Je volgt de producttrainingen en benut TechData, TechLine en TechTools? Dan kun je toegang krijgen tot onbeperkte garantie (garantie geldig op onderdelen, niet op werkuren) op de auto-onderdelen van Autodistribution die je bij Automaterialen Tiel aankoopt.

Onbeperkte garantie in enkele stappen:

 • Product specifieke trainingen
 • Bekwaamheidstest
 • Gebruik van TechData, TechLine en TechTools
 • TechPro certificaat van onze partners

TechRemote: automotive diagnose op afstand

De innovatieve oplossing voor automotive diagnose op afstand. Zo kun je werkzaamheden uitvoeren zoals bijvoorbeeld trekhaakcoderingen, sleutels inleren, verstuiver aanpassingen en service resets. Het grote voordeel is dat het voertuig jouw werkplaats niet meer hoeft te verlaten, wat geld en tijd bespaart. De monteur koppelt de TechRemote interface aan de OBD2-stekker van het voertuig en geeft zijn opdracht door. Je kunt de TechRemote interface voordelig aankopen via Automaterialen Tiel en we helpen bij de installatie. Zo kun je direct aan de slag.

TechRemote: automotive diagnose op afstand

De innovatieve oplossing voor automotive diagnose op afstand. Zo kun je werkzaamheden uitvoeren zoals bijvoorbeeld trekhaakcoderingen, sleutels inleren, verstuiver aanpassingen en service resets. Het grote voordeel is dat het voertuig jouw werkplaats niet meer hoeft te verlaten, wat geld en tijd bespaart. De monteur koppelt de TechRemote interface aan de OBD2-stekker van het voertuig en geeft zijn opdracht door. Je kunt de TechRemote interface voordelig aankopen via Automaterialen Tiel en we helpen bij de installatie. Zo kun je direct aan de slag.

AD vangnet: Europese dekking

Als AD-garage garandeer je de kwaliteit van jouw diensten gedurende 2 jaar. Deze garantie is van toepassing op het hele Europese grondgebied waar het netwerk van AD-garages aanwezig is.

Dus heeft jouw klant pech onderweg in Europa? Bij elke van de ruim 5.000 AD-garages wordt je klant geholpen en is de rekening voor ons.

AD Garage pechhulp: jouw klanten altijd geholpen

Met pech langs de weg staan wil niemand. Na goed onderhoud is de kans dat het gebeurt gering. Bied jouw klant extra zekerheid met AD Garage pechhulp. Je klant heeft voor een aantrekkelijk tarief een jaar lang recht op pechhulp in de eigen woonplaats, Nederland en Europa. Verlenging is enkel mogelijk als de auto weer voor onderhoud bij jou is geweest. Een mooie kans voor jouw garagebedrijf. De opstart van de AD Garage pechhulp wordt begeleid door het AD support team.

Rendementsadvies: haal meer uit jouw garage­bedrijf

Aan het einde van de dag wil ook jij graag een fraai belegde boterham verdienen met jouw bedrijf. Natuurlijk doe je er alles aan om dat rendement goed te bewaken. Toch is het geen slecht idee er eens naar te laten kijken door mensen met verstand van garage-data.

WESP verzamelt al jaren data van garages, bedrijven vergelijkbaar met dat van jou. Zij kunnen je na een eerste analyse precies zeggen welke zaken in jouw bedrijfsvoering perfect in orde zijn en waar nog kansen liggen. We lichten de voordelen graag nader toe in een persoonlijk gesprek. WESP wordt aangeboden als een optie binnen het concept.

Off- en online promotie: zet jouw garagebedrijf in the picture

De richtlijnen voor de pandaankleding van het AD-netwerk staan in geheel Europa garant voor een herkenbaar netwerk en geven jouw bedrijf een professioneel imago. Je naam en pand zijn het herkenningspunt voor jouw klanten en dus belangrijk voor jouw garagebedrijf. Een totale aanpassing van jouw pand is dan ook niet nodig.

Wanneer je beslist om je aan te sluiten maken we in overleg met jou, Autodistribution en het AD support team een voorstel voor de pandaankleding. Dit voorstel is gebaseerd op de richtlijnen van de AD-garage uitstraling en jouw persoonlijke wensen.

Als trots nieuw lid van het AD Garage netwerk ontvang je een welkomstpakket met diverse goodies. Zo kun je ook aan jouw klanten laten weten dat je lid bent geworden van het garagenetwerk met het grootste bereik.

Het AD support team blijft jouw trouwe partner als het gaat om reclamemateriaal voor jou en jouw klanten. Je kunt kiezen uit het ruime aanbod van materiaal dat centraal wordt aangeboden.

Het AD support team is er voor jou. Met onze support kun jij je richten op zaken waar je geld mee verdient en jouw klanten vakkundig en snel weer op weg kunt helpen. Ondertussen verzorgen wij het hele jaar door campagnes en promoties voor jouw klanten. We praten je bij tijdens onze bezoeken en houden je op de hoogte over de voortgang van de activiteiten via e-mails.

Ook online zorgen we voor de juiste promotie van jouw garagebedrijf. Juist als onderdeel van een netwerk is internet namelijk een mooie troef. Je wordt sneller gevonden, kunt direct laten zien dat je onderdeel bent van een groep professionals en het bijhouden kun je eenvoudig uitbesteden aan het AD support team. Hoe fraai is dat? We bieden een AD Garage website met daarop de leden. Per lid is er ruimte voor persoonlijke informatie over diensten en openingstijden. Periodiek worden Google Ads-campagnes gedaan om de website optimaal vindbaar te maken bij online zoekacties.

Ook aan de social media hebben we gedacht. We beheren de Facebookpagina voor de AD Garages. Je kunt deze info delen en ook zelf gebruik maken van de content die we hier plaatsen. Indien je jouw Facebookpagina zelf beheert, scheelt het een berg denkwerk over wat te plaatsen. Mocht je dit klusje uitbesteden, dan kun je deze kosten besparen. In alle gevallen een voordeel voor jou!

Wil je meer informatie over ons unieke garageconcept?

Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen contact met je op om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

"*" geeft vereiste velden aan

Chat openen
1
Hallo, over welk product wil je meer informatie ontvangen?